Kylläpä aika lentää. Kesänjälkeiset syyskiireet ovat täydessä vauhdissa- maalla sadonkorjuuta, ja muualla elämässä sitä ikuista sadonvalmistelua, ”maaperän muokkausta ja kylvöä”, josta joskus satoakin saataneen. Siltä ainakin yrittäjästä tuntuu!

Pidin kahden työkaverini kanssa yleisötilaisuuden, aiheena Mielialan kokonaisvaltainen hoito. Psykologi esitteli psykologipalvelut, homeopaatti homeopatian mahdollisuuden ja minä ravinnon arvon ja yhteyden mielialaan. Yhdistämme näitä mahdollisuuksia tarvittaessa omien asiakkaidemme kokonaisvaltaiseen hoitoon. Eli myös muut luontaisterapiat ja -hoidot ovat rinnalla mahdollisia. Tarpeen määritys ja suositus tehdään aina asiakkaan kanssa yhdessä ja itsearviointikykyynsä luottaen. Aina asiakas ei täydentäviä hoitoja/terapioita tarvitse, eivätkä kaikki sitä myöskään halua. On myös niin, että aina asiakkaalla ei ole voimavaroja, eikä aina ole järkevääkään tehdä yhtä aikaa kaikkea. Mutta sopivalta tuntuvassa vaiheessa. Se voidaan suunnitella yhdessä.

Elämme erittäin runsaassa yhden asian yhteiskunnassa: kehomme, elämämme ja tarpeemme on jaoteltu, lähinnä markkinatalouden tarpeista käsin. Ei ihme, että itseään on vaikea mieltää kokonaisuutena. Ja että itseään voi hoitaa kokonaisena, kun – TAAS tämä tulee!- ihmisessä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Taitaa olla vähän kuin luonnonlaki, koko luomakunnassa. Rajoittuneesta nykyajattelusta olisi hyvä rimpuilla irti ja ottaa vastaan monia mahdollisuuksia hoitaa itseään. Sillä onhan niinkin, että mielenhoidosta kiinnostunut hoitaa samalla automaattisesti myös kehoaan. Voimaannuttuaan henkisesti, pystyy ja jaksaa tukea myös fyysistä kehoaan monipuolisesti; oikealla ravinnolla ja sopivalla liikkumisella. Ja; oikein ravitun mielen kohentuessa jaksaa huoltaa myös henkistä pääomaansa.
Lienee kysymys myös itsearvostuksen määrästä, kuinka itseämme kohtelemme- teemmekö itsellemme hyvää vähän, vai kaiken mahdollisen? Lopputulema on sitten sen näköinen.

Kokonaista syksyä Sinulle!
Päivi, Origonova

Kesätauon kynnyksellä, 28.6.2011


Hyvä lukijani. Lomakausi on menossa, mutta kun elämä on, niin vakavemmiltakaan tosiasioilta ei voi välttyä. Tämä asia on nyt lähelläni, eikä tarkoitukseni ole kesäfiilistäsi latistaa- sillä kaikessa, niin tässäkin, on toivo ja mahdollisuus!
Olen syöpäistä sukua, äitini puolelta. Siksi kuulun tehostettuun seurantaan.

Tuttavaltani on juuri poistettu rintasyöpäkasvain. Se sai minut kirjastoon etsimään ravinto ja syöpä –kirjallisuutta. Hyvin löytyi. Olen ohjannut kyseistä tuttavaani ravintoasioissa tämän hetkisen tietoni pohjalta, en vielä kokemukseni. Mutta tiedän, että sitäkin tulee karttumaan ennen pitkää tässä työssäni. Toivon myös sitä. En syöpää ihmisille, vaan että viimeistään sairastuttaessa ravinnon laadusta tulisi kiinnostava asia. Se on tärkeää ennen sairastumista, mutta varsin tärkeää sairastaessa. Sillä voidaan nopeuttaa toipumista, välttää seuraavat sairastumiset ja jopa komplikaatioita.

Olen miettinyt myös tätä kummallista lääkkeiden aikakautta, jonka alle terve järki hukkuu. Ruualla tunnustetaan olevan vaikutusta terveyteen; ”syö terveellisesti!”, mutta mitä tapahtuu kun sairastumme? Silloin tämä usko unohtuu ja turvaudumme passiivisesti lääkepurkkiin. Ja jos pilleri sillä kertaa paransi, ruokahommat jatkuvat entisellään, yhteys sairastumiseen unohtui. En edelleenkään tarkoita, ettei lääkkeitä pidä koskaan käyttää, tai ettei tarvittaisi. Niillä on paikkansa, mutta kysymys on terveyden ylläpidosta ja ennaltaehkäisystä pelkän sairauden hoidon sijaan.

Hyvä esimerkki on oma vuosien takainen angiinakierteeni rankan elämänvaiheen jälkeen. Antibiootteja söin, ja tarvitsin. Mutta kukaan ei missään vaiheessa kyseenalaistanut ravintoani, mikä oikeasti esti todellisen kuntoutumisen ja immuniteetin vahvistumisen. Olin niin väsynyt, pakko oli ottaa ohjat omiin käsiin. Angiinat jäivät, kun ravintokin muuttui. Eikä tässä ole muutakaan sairastettu. Muista, että yleisenä tosiasiana lanseerattu väite, että 3-4 flunssaa vuodessa on normaalia, lapsillakin, ei pidä paikkaansa. Tai pitää siinä mielessä, että valtaosan ruokatottumuksilla tämä on väistämätön seuraus. Mutta näin ei tarvitse olla!
Olemme myös valmiit kärsimään vähän, eli elämään puoliterveessä tilassa, kun apua on edes vähän saatu. Onhan se ymmärrettävää. Otetaan vain osa mitä tarjolla on! Olemme varsin julmia itseämme kohtaan. Tässä kohtaa soisi ihmisen itsekkyyden toteutuvan, monen muun sijaan.

Moni ajattelee, että ”kyllä minä omasta mielestäni terveellisesti syön”. Mutta voi silti huonosti. Ei sellaista yhtälöä ole! Joko ruokavalio ei ole kunnossa, tai sitten oireet ovat kuviteltuja. Ensimmäinen vaihtoehto todellisin. Ruokavalio ehkä sisältää yleisesti hyväksyttyjä hyviä perusraaka-aineita. Mutta yleensä sen lisäksi paljon muutakin, millä vesitetään se kaikki hyvä; liikaa kahvia tai muita kofeiinipitoisia juomia, valmisruokia ja sokeristen tuotteiden pikkunapostelua päivittäin, aivan liian vähän tuoreravintoa. Pienellä pilattu, sanonnan mukaan. Lisäksi muiden elämäntekijöiden, esim. stressin ym. vaikutus korostuu huonossa ravitsemustilassa, ja toisinpäin.
Ajattelen siis, ylen virtaviivaisesti, että jos sairastun nykyisellä ruokavaliollani, en voi jatkaa sillä, koska olen jo siitä sairastunut! Voin siis valita: tiedostan riskin ja toimin. Tai odottelen miten käy. Olen päättänyt toimia ennen kuin sairastun. Ravinteikkaalla ruualla en voi ainakaan itseäni vahingoittaa.

Hyvä lukija, toivon Sinulle rentoa ja vastuullista kesää, ihanien tuoreiden maan antimien parissa! Nautitaan niistä, Suomen suvesta ja elämän moninaisista mahdollisuuksista! Elo-syyskuulla ollaan taas blogilla.

Päivi, Origonova

Hei!
Olen Päivi Päivinen, Eeva-Liisan kurssikaveri terveysopisto Saluksesta. Olen terveydenhoitaja ja ravintoterapeutti. Diplomiravintoneuvojaksi valmistuin viime syksynä.
Eeva-Liisan ystävällisestä pyynnöstä olen lupautunut ottamaan vastaan blogiin kirjoittamisen haasteen!
Tarkoitukseni on välittää ajatuksia ja tiedon jyväsiä nykypäivän ruoka- ja ravintohulabaloosta. Yritän ankkuroida sinut, hyvä lukija, ajattelemaan itse ja puntaroimaan valintojasi. Tärkein sanomani on: Sinä VOIT valita!
Tervetuloa blogin pariin. Virkistäviä ja avartavia lukuhetkiä!

Yhteystietoni:
Origonova
Gummeruksenkatu 9B10
40100 Jyväskylä

Ajanvaraus netissä, www.origonova.fi tai puh. 010 322 0210
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

RAVINTOTERAPIAA- MITÄ? MIKSI?

”Ruoka olkoon lääkkeesi” –sanoi jo Hippokrates v.400eKr
”Olet mitä syöt”
”On helppo syödä itsensä sairaaksi”
”Sairautemme eivät johdu kevyttuotteiden tai lääkkeiden puutteesta”
” Huono perimä ei ole syy olla huolehtimatta itsestään- päinvastoin!”
”Terve keho ei sairastu”
SIKSI!


Ravinnon tiedetään vaikuttavan mm. immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus,aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään!, unen laatuun, jaksamiseen…

Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Jos asiat ovat hyvin. Funktionaalisen lääketieteen asiantuntijan Michael Ashin mukaan immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut. Kun immuniteettijärjestelmäsi pettää, kuolet.

Ravinto ja ravitsemus on biokemiaa- kemiallisia reaktioita kehossa. Terveyteemme vaikuttavista tekijöistä voimme konkreettisemmin joka päivä huomioida ruuan jota syömme, on pakko syödä. Syömme monta kertaa päivässä- voit siis vaikuttaa itseesi yhtä monta kertaa! Mutta syötkö vain ruokaa vai ravintoa? Sen päätät itse. Haluaisin rohkaista Sinua, että Sinä saat ja Sinulla on oikeus pitää huolta itsestäsi. Kukaan muu ei sitä tee.
Ravintoterapia on yksilöllistä, kokonaisvaltaista kehon toimintojen tukemista ja kehon auttamista takaisin tasapainoon, toimimaan oikein. Monen monet sairaudet saadaan syömällä, ja sekaisin syöty keho autetaan takaisin tolpilleen, juuri niin, syömällä, mutta muulla kuin millä se sekoitettiin. Oikeat ravintolisät huolella valiten ovat myös tärkeässä osassa terapian aikana.

Ravintoterapia (huom. ei ravitsemusterapia) perustuu naturopatiaan ja funktionaaliseen lääketieteeseen; luonnonmukaisuuteen ja kokonaisvaltaiseen, mutta yksilölliseen ravitsemukseen, biokemiaan. Olemme kaikki erilaisia; perimältämme, taustaltamme, ravitsemukseltamme. Mm. kaikki edellä mainittu ja paljon, paljon muita tekijöitä vaikuttavat siihen, synnymmekö terveinä, kauanko säilymme terveinä, kuinka pahasti sairastumme, kauanko elämme. Sairaudet eivät näin ollen ole yksittäisiä vaan aina kokonaisuuden osia.

Ravintoterapeutti toimii kiinteästi ja luontevasti yhteistyössä funktionaalisen lääketieteen lääkärin kanssa.
Riippuen epätasapainon asteesta ja kestosta, ravintoterapia voi kestää kuukaudesta vuoteen tai jopa kahteen. Tapaamiskerrat sovitaan tarpeen mukaisesti, alussa 3-4 viikon välein on tavallinen. Ravintoterapiaan hakeutuva on yleensä jo käynyt monen auttajan puheilla, saanut lääkityksiä, mutta kokee silti vointinsa huonoksi. Lääkitykset eivät ole este ravintoterapialle- päinvastoin, on korkea aika suojata kehoa lisäongelmilta. Kaikki ja kaikenikäiset hyötyvät korkeavasteisesta ravinnosta!

Ravintoterapiassa voidaan hyödyntää tarvittaessa esim. rentoutushoitoja, homeopatiaa, rauhoittamaan stressaantunutta kehoa ja mieltä. Sillä kriisissä, tai kovan stressin alaisena keho ei hyödy hyvästäkään ravitsemuksesta. Mutta myös toisinpäin: huono ravitsemus pahentaa kehon stressitilaa!
Pidä huolta itsestäsi- saat tehdä sen!

 

Pitkäaikainen haaveeni on totta. Omat kotisivuni on nyt julkaistu.

Tällä Ajankohtaista -palstalla tulen julkaisemaan kirjoituksia ravinnosta ja hyvinvoinnista.

Saturday the 1st - Tmi Elken - Eeva-Liisa Koskela - Mäntyniementie 17 - 84100 Ylivieska - Puh. 0440-428 583 -info (at) elken.fi - Top 10 Binary Options